Wiley`s Finest Veganska omega 3 60 kapsul

34.15

Wiley`s Finest

Veganska Omega 3 – za vegane sprejemljiva formulacija dveh izjemnih olj – olje iz semen rastline navadno ptičje seme, lat. Buglossoides arvensis, in olja iz alg.

Opis

Veganska omega 3 zagotavlja veganski vir pomembnih omega-3 esencialnih maščobnih kislin EPA in DHA. Primeren vnos DHK, za možgane ključne maščobne kisline omega 3, je vegatarijencem in veganom težje dosegljiv.

Z uživanjem lanenega in konopljinega olja, oreščkov, telo oskrbimo le z omega 3 maščobno kislino ALK (ALA). Ta pa se mora šele pretvoriti v zdravju koristni DHK in EPK. Proces pretvorbe je tako neučinkovit, da se v EPK pretvori le največ 10% ALK, kar je odločno premalo.

Za vegane sprejemljiva formulacija dveh izjemnih olj – olje iz semen rastline navadno ptičje seme, lat. Buglossoides arvensis, in olja iz alg. Obe olji sta bogati z večkrat nenasičenimi maščobnimi kislinami, zato v kombinaciji po sestavi predstavljajta ustrezno alternativo ribjemu olju. V dnevnem odmerku je kar 500 mg DHK, primernih za vegane in vegetarijance, in 1000 IU vitamina D3 skupaj z 125% priporočenega dnevnega vnosa vitamina E.

Omega 3 maščobne kisline imajo zelo ugoden in zdrav vpliv na telo. Najbolj znani ste DHA in EPA nenasičeni maščobni kislini omega 3.

EFSA – Evropska agencija za varnost hrane je potrdila, da lahko z dnevnim vnosom 250mg EPK in vsaj 250mg DHK dosežemo koristne učinke:

  • ima DHK vlogo pri delovanju možganov,
  • imata EPK in DHK vlogo pri delovanju srca,
  • ima DHK vlogo pri ohranjanju vida.

 

Tako kot v možganih, je tudi v očesni mrežnici visoka raven DHA nenasičene maščobne kisline.

NE VSEBUJE: sladkorja, glutena, škroba, kvasa, pšenice, mleka in mlečnih izdelkov, umetnih sladil, umetnih barvil, oreškov, morskih sadežev, jajc, arašidov, soje in koruze.

Uporaba:
Kot prehransko dopolnilo vzemite dve kapsuli dnevno ob obroku.


Sestavine:
Olje alg 1250 mg
Vsebuje naslednje Omega-3 maščobne kisline: 505 mg
– EPA (eikozapentaenojska kislina) 5 mg
– DHA (dokozaheksaenojska kislina) 500 mg
Olje semen rastline navadno ptičje seme 400 mg
Vsebuje naslednje Omega-3 maščobne kisline: 220 mg
– ALA (α-linolenska kislina) 160 mg
– SDA (stearidonska kislina) 60 mg
– GLA (gama-linolenska kislina) 10 mg
Vitamin D3 (holekalciferol) 1000 IU/25µg (500% RDA)
Vitamin E 15 mg (125% RDA)
Vitamin K2 25 µg

*mg = miligram, µg = mikrogram
RDA – povprečni dnevni vnos

Opozorila:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Pri zdravljenju z zdravili se o uporabi posvetujte z zdravstvenim delavcem. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka, razen če vam je tako naročil zdravstveni delavec. Ne priporočamo ga med nosečnostjo ali dojenjem, razen če vam zdravstveni delavec svetuje drugače.

Neto količina: 60 mehkih kapsul